Menderes Ortaokulu

Vizyon: Yöneticilerin destek ve ilgileri, çalışanların katılımı ve destekleriyle eğitime ağırlık verilerek başarının kolay olduğu alanlardan başlanıp en küçük başarıların ödüllendirildiği eğitim öğretim ortamının oluşturulması. Gelecek neslin yaşamında, sosyalliğini ön plana çıkartacak eğitim ve öğretim verilmesi. Topluma bilinçli bireyler kazandırmak kapsamında sadece eğitim amaçlı değil, eleştiriye açık evrensel değerleri benimseyen, sorgulayan bir gençlik yetiştirmek.

Misyon: Öğrencilerimizi, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Anayasada ifadesi bulunan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlak, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektir.

Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler: Futbol, Basketbol, Voleybol, Karate
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK, Matematik Olimpiyatları
Proje Çalışmaları: Tübitak 4006 Kapsamında okulumuzda yürütülen projeler - Akıllı Çöp Kovası,Cep Telefonundan Kontrol Edilen Araç,Kablosuz Şehir,Pisagor Çarkı,Türkiye Edebi Haritası,Crossing the Bridges,Türkçe Verinti Sözlüğü,Organik Pil,Oyunla Dil Öğretimi,Funny Body Parts
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2014-1-EL01-KA201-001303_8 numaralı ve "Riding the Rainbow to a Better Future" başlıklı Erasmus+ Projesi

WEB - https://menderesoo.meb.k12.tr

Adres - Menderes Mah. 328. Sk. No.8 Esenler/İSTANBUL